• Blogg

Utställnings helgen 16-17/8

Lördagen Tiza med BIR rosetten Lördagen Tiza med BIR rosetten

Nu i helgen var vi på utställningar både lördag och söndag. Vi hade tur med vädret på lördagen och söndagen fick vi en liten skur på oss. Men om vi tar det dag för dag så ska vi börja med lördagens utställning i Eskilstuna.

I Eskilstuna åke bara jag och Matilda med Kelly, Tiza, Faith och maskoten Zorro. Vi insåg va bra det är när vi är flera, helt plötsligt skulle vi två få med oss allt bara vi två. Men det gick. Det är så roligt och parkera på en utställningsparkering för det bara rasar ut folk ur bilarna och alla saker. Man ser ut som packåsnor :-)

Först ut var Tiza och hon föll verkligen den finska domaren i smaken, hon var helt såld på henne. Tiza fick HP och blev BIR hon fick fin kritik den kan du läsa här. Sen kom vi till öppna tiklassen och där blev det en glad överaskning för Faith blev 1a i den klassen så dagen slutade med att hon kom blev i BTKL 2a med reserv cert. Tyvärr tyckte hon Kelly var något stor men hon fick Exellent, den här domaren gillade små eurasier. Därav hennes förtjusning i Tiza.

Faith med sitt reserv CERT

Sen kom söndagen och jag hade inte riktigt smält gårdagen men nu var det en ny dag och ny domare. Först ut var Tiza och hon fick exakt samma placering som lördagen. När vi kom till tiklassen så var jag smått nervös för domaren hade dömt Faith i Köping sommaren 2011 och då blev hon plac BTKL 2 med reserv cert. Vi var exakt samma startfält tikar i öppna tiklassen som lördagen. Hur skulle det gå tänkte vi alla 4, för vi visste alla att i utsällningsvärlden så går det upp och ner. Allt beroende på vad domaren tycker och om hunden vill vara med eller inte.
 

BIR Mabuh's Reimondo och BIM Lovely Megan´s Faith Hill

Men här får jag en jätte chock hon får exellent och sen blir hon placerad 1a även idag. Då ingen tik i junior klassen fick exellent så blir Faith hans bästa eurasier tik för dagen! Hon får sitt första Cert dvs får hon ihop 3 styckna blir hon Svensk champion. Sen får hon gå mot sin farfar och tävla om BIR/BIM. Där blev Faith BIM så hennes farfar slog henne. Men vad gör det. Hon chockade oss alla den här helgen. Faiths fina kritik finns att läsa här

Faiths fina rosetter från södagen.

Även Kellys fina kritiker kommer komma in när Matilda får tid. Den här helgen var det inte riktigt Kellys helg men sista helgen i Augusti är vi i Gotland. Då kör vi både lördag och söndag, får vi se hur det går. / Jenny

Etiketter: utställning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Marianne och Stefan m. familj » F-kullen är här :  ”Vilka fantastiskt fina valpar och fin och duktig mamma! Vi längtar! ”

  • Jessie » E kullen två veckor imorgon.:  ”Åhh vad fina men Enya är min favorit just nu, då det namnet betyder något väldig..”

  • Teija P » D-kullen en vecka :  ”Ooh, vad det ska bli roligt att få träffa bebisarna på riktigt, om några veckor!..”

  • Teija » BPH, utställning och valpar.:  ”Härligt lurvig kille, denna Lasse! Roligt att det har "tagit sig" mellan Tiza oc..”

  • Emma » Slutet av augusti:  ”Hihi, visst är det väl farfar han är, Rambo ;-)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln